Wijnhuis gespecialiseerd in Italiaanse kwaliteitswijnen.

Le cose buone della vita, we know about wine.

Ontdek Italiaanse wijnen en meer

Met respect voor de natuur en oog voor kwaliteit brengt Il Salotto met trots zijn producten. Na jarenlange ervaring in de wereld van voortreffelijke wijn en excellent eten delen wij graag via onze winkel de liefde en passie voor producten uit schitterende streken in Italië.

Een wijnhuis met karakter, zowel wat betreft wijnen als mensen.
Il Salotto is de plek om Italiaanse wijnen te ontdekken, sprankelende bubbels te proberen of om gewoonweg te genieten van het leven. Want wij houden net zo van wijnen als jij.

Onze olijfolie

Ontdek ons hele gamma in de winkel.

Terre Francescane

Bekijk aanbod in de winkel

500ml

Omschrijving

Na bijna vierhonderd jaar is Terre Francescane er nog steeds om elke individuele olijfboom te behoeden. Het is een eeuwenoude traditie. Alsof ze heel hun leven niets anders gedaan hebben. Een passie die onmogelijk kan worden uitgeroeid.

Ze werken met echte, gezonde en heerlijke producten die niet alleen smaakmakers zijn, maar tevens ook een kostbare bondgenoot voor onze gezondheid. Rijk aan anti-oxidanten. Deze olijfolie kan ook dagelijks worden gebruikt om de vrije radicalen en daarmee de veroudering tegen te gaan. Evenzo helpt het als het op onze huid wordt gebruikt om een jeugdige uitstraling te behouden.

Moraiolo Extra Vierge Olijfolie

Bekijk aanbod in de winkel

500ml

Omschrijving

Moraiolo Extra Vierge Olijfolie 500ml wordt verkregen van slechts één variëteit van Italiaanse olijfolie, de Moraiolo. Verkrijgbaar in beperkte hoeveelheden.

BIO extra vierge olijfolie 500ml – wordt verkregen door een selectie van de beste Italiaanse biologische olijven gecertificeerd door de controle-instantie CCPB.

Joil

Bekijk aanbod in de winkel

500ml

Omschrijving

JOIL – MET GESCHENKDOOS 500ml – een extra olijfolie van beperkte uitgave.
Het is een uitdrukking van quintissentiële elegantie en kwaliteit van alles dat Made in Italy is.

De olijven worden zorgvuldig geplukt door deskundige handen, op dat ruige, ondoordringbare terrein.
Het resultaat is echter de moeite waard: een eersteklas olie van de beste kwaliteit die in een zeer beperkte hoeveelheid wordt geproduceerd.

Dit juweel bevindt zich in een elegante en verfijnde verpakking, verrijkt met een gravure in puur zilver.

Buio

Bekijk aanbod in de winkel

500ml

Omschrijving

Buio is het Italiaanse woord voor “duisternis” omdat de olijven direct na het plukken geen contact meer hebben met het zonlicht. De olie wordt na het persen direct in grote roestvrijstalen vaten gepompt onder strikte afwezigheid van zuurstof om ervoor te zorgen dat de smaak en het aroma niet verloren gaan en om oxidatie van de olie te voorkomen. Ook onze speciale fles is UV afgeschermd.

Smaak: Deze extra vierge olijfolie heeft een zeer fruitig aroma en een lichte peperige noot op het einde.

Bezoek het wijnhuis Il Salotto

Van woensdag tot en met zaterdag van 12.00u tot 19.00u staan wij met veel plezier klaar om je rond te leiden in de wereld der wijnen, om wijnsoort en wijnmaker uit te leggen of om pure wijnen te ontdekken.

Wil je ons graag bezoeken buiten onze vaste openingstijden?
Contacteer ons dan gerust voor een afspraak.

Il Salotto, een wijnhuis met karakter

De oorsprong van het Il Salotto-verhaal is in Hotelhoeve Klein Nederlo te vinden. Enkele jaren geleden logeerde Jelena Sakic, Italiaanse exportmanager van wijnen en al 20 jaar actief in de Italiaanse wijnwereld, in Klein Nederlo. Hier geraakte zij aan de praat met Lieven Walravens van Klein Nederlo, zelf een gepassioneerd wijnliefhebber.

Toevallige ontmoeting werd nadere kennismaking, occasionele bekenden werden partners. In de liefde voor elkaar, maar ook voor wijn. Il Salotto is geboren uit de liefde en bovenal passie voor Italiaanse wijnen en andere producten uit wijnstreken in Italië. We gaan graag prat op onze kwaliteit en hechte communicatie met de producenten, wat betekent dat Il Salotto enkel eigen import verkoopt. Er wordt uitsluitend gewerkt met kleine producenten en biologische wijnen.

Wijn kopen online kun je bij Il Salotto doen, maar je kunt ook steeds langskomen in de winkel voor op maat gemaakt wijnadvies en een gezellige namiddag. Van onze wijnen worden er ook een aantal geserveerd in Klein Nederlo.